Q&A: Geography help please?

by admin on July 17, 2012

Question by : Geography help please?
1. Mid-latitude deciduous forests are found in
A) China.
B) Thailand.
C) Mongolia.
D) Vietnam.
2. Lake Eyre is located in
A) Mongolia.
B) Indonesia.
C) Australia.
D) New Zealand.
3. Which of the following ecosystems dominates most of Mongolia?
A) Mid-latitude deciduous forest
B) Chaparral
C) Temperate grassland
D) Tropical rainforest
4. Which of the following events occurred in Australia and New Zealand during the 1700s and 1800s?
A) Australia and New Zealand gained independence from France.
B) Australia and New Zealand gained independence from Portugal.
C) Australia and New Zealand were colonized by Spain.
D) Australia and New Zealand were colonized by Great Britain.
5. Which country has the longest paved highway length?
A) China
B) Japan
C) Australia
D) Thailand
6. Which country has the largest road and railroad networks?
A) China
B) Japan
C) Australia
D) Thailand
7. Which of the following religions developed in China?
A) Hinduism and Islam
B) Judaism and Buddhism
C) Christianity and Jainism
D) Taoism and Confucianism
8. Which country has the most motor vehicles per 1,000 people?
A) China
B) Japan
C) Australia
D) Thailand
9. Which of the following events occurred in the Philippines during the 1500s?
A) The Philippines was colonized by Portugal.
B) The Philippines was colonized by Spain.
C) The Philippines gained independence from France.
D) The Philippines gained independence from Great Britain.
10. What are the major religions of Japan?
A) Buddhism and Shinto
B) Taoism and Buddhism
C) Islam and Christianity
D) Shinto and Islam
11. The waters surrounding Japan and the nearby ocean currents help to make Japan’s climate mostly
A) tropical wet.
B) humid subtropical.
C) Mediterranean.
D) marine west coast.
12. Which of the following physical features in China was NOT formed by the collision of the Eurasian and Indian tectonic plates?
A) The Himalayas
B) The Plateau of Tibet
C) The Kunlun Shan
D) The Gobi Desert
13. The climate in the continent of Australia is largely
A) tropical wet.
B) arid.
C) subarctic.
D) humid subtropical.
14. The Yangtze River is located in
A) Australia.
B) Japan.
C) Thailand.
D) China.
15. Which of the following is an accurate description of the economic diversity of East Asia and the Pacific world?
A) There are pockets of industrialized areas, but the majority of people are engaged in subsistence farming.
B) There is a sharp economic divide, with East Asian nations engaged predominantly in industry and Pacific nations engaged primarily in commercial fishing and farming.
C) The region is a mix of modern industry and agriculture, as well as areas with subsistence farmers and nomadic herders.
D) With the exception of Japan, the economy of the region is dominated by agriculture.
16. During European Imperialism, Portugal established trading colonies in
A) China.
B) Japan.
C) Indonesia.
D) the Philippines.
17. Which of the following statements is true about China’s population?
A) China’s population is concentrated near the border with Pakistan and India.
B) China’s large population is sparsely settled.
C) Almost three-quarters of China’s population is rural.
D) Almost half of China’s population is urban.

18. What are the major religions of the Philippines?
A) Buddhism and Shinto
B) Taoism and Buddhism
C) Islam and Christianity
D) Shinto and Islam
19. Which of the following is considered to be the most influential development in East Asia and the Pacific world?
A) China’s monetary unit and building structures
B) China’s complex society and unique writing system
C) China’s astrology concepts
D) China’s agricultural practices
20. Which country has the least number of airports?
A) China
B) Japan
C) Australia
D) Thailand
21. Australia’s landscape includes all of the following EXCEPT:
A) a mountain range on the east side of the island called Great Dividing Range.
B) a mountain range in the central region of the island called Central Alps Range.
C) a desert on the west side of the island called Gibson Desert.
D) a desert in the central region of the island called Simpson Desert.
22. The climate of the Southeast Asian islands on and around the Equator is mostly
A) arid.
B) humid continental.
C) humid subtropical.
D) tropical wet.
23. All of the following are main economic activities in Australia EXCEPT:
A) livestock raising.
B) hunting and gathering.
C) nomadic herding.
D) commercial fishing.
24. Which country has the longest railroad track length?
A) China
B) Japan
C) Australia
D) Thailand
25. China was the birthplace for all of the following technologies EXCEPT
A) printing.
B) the compass.
C) irrigation.
D) gunpowder.

Best answer:

Answer by antoniu viorel
1A, 2D( I GUESS…), 3C, 4D, 5A, 6B, 7D, 8B, 9B, 10A, 11B, 12D, 13B, 14D, 15A, 16A, 17C, 18C, 19C, 20D, 21A, 22D, 23B, 24B, 25A

What do you think? Answer below!

Previous post:

Next post: